O nama

Stomatološki – specijalistički centar „Kostadinović“ predstavlja savremeno opremljen stomatološki centar koji nudi sve usluge iz oblasti stomatologije na jednom mjestu.

Kontakt

Jovana Dučića 26, Banja Luka

+387 51 963 200

stom.kostadinovic@gmail.com

Opšta stomatologija

Zubi su osnova opšteg zdravlja i imaju važnu ulogu u funkcionisanju ljudskog tijela i cjelokupnog zdravlja. Dentalnu fobiju, odnosno strah od zubara i samu pomisao na popravljanje zuba, plombe ili vađenje zuba, je sada moguće prebroditi.

Kod prvog dolaska u ordinaciju, naš stomatolog će obaviti detaljan pregled usta, zuba i desni. Sa vama će razgovarati o vašem stomatološkom i cjelokupnom zdravlju. Ako na se pregledu otkrije prisutnost karijesa, razgovaraćete i o mogućim oblicima tretiranja i liječenja zahvaćenog zuba.

Redovni stomatološki pregledi pomažu u održavanju dobrog oralnog zdravlja i sprečavanje razvoja bolesti. Redovni pregledi, dijagnostički snimci i profesionalno čišćenje zuba su temelj prevencije i održavanja dobrog oralnog zdravlja.

U specijalističkom stomatološkom centru Kostadinović ćete dobiti detaljna uputstva za poboljšanje oralne higijene, a možemo vam preporučiti i preventivne tretmane.

Stručni tim u našoj stomatološkoj ordinaciji pruža sve vrste usluga iz domena opšte stomatologije pacijentima svih starosnih dobi, potpuno bezbolno.

Usluge koje spadaju u opštu stomatologiju su:

Konzervativna stomatologija

Konzervativna stomatologija temelj je stomatologije. Temelji se na prevenciji, dijagnostici, liječenju i popravci zuba oštećenih karijesom. Cilj konzervativne stomatologije su zdravi, lijepi, funkcionalni i estetski uređeni zubi.

Prevencija je prvi korak u stomatologiji, zbog čega je bitna da jednom u 6 mjeseci dođete na redovan pregled, gdje se može ustanoviti oštećenje zuba i prije nego što se javi bol, što omogućava pravovremeno djelovanje i očuvanje strukture zuba.

U slučaju da je karijes zahvatio zub, tehnikama konzervativne stomatologije, stomatolozi rješavaju nastali problem i sprečavaju daljnje komplikacije kao što su jaki, pulsirajući bolovi, oticanje (apsces), gubitak zuba i potreba za opsežnijim zahvatima.

U našem specijalističkom centru vršimo plombiranje zuba savremenim kompozitnim sistemima i glasjonomer cementima najnovijih generacija

Bijele plombe danas više nisu luksuz nego osnova za bazno nadoknađivanje dijela zuba koji nedostaje. Razvoj materijala u savremenoj stomatologiji omogućava rekonstrukciju zuba uz izuzetno estetsku komponentu, a pri tome zadržavamo kvalitet i dugotrajnost plombi.

Liječenje zuba – endodoncija

Endodoncija (devitalizacija) je poznatija kao “liječenje korijenskih kanala zuba” ili “vađenje zubnog živca”.
U slučajevima kada je oboljela pulpa zuba (živac), potrebno je ukloniti komoru pulpe i živac, mehaničkim i medikamentoznim postupkom.

Nakon čišćenja, zubni kanal se puni i zatvara, a na toj osnovi se dalje ugrađuje kompozitna plomba ili krunica i zub se vraća u punu funkciju.

 

Skidanje kamenca sa zuba i poliranje

Čišćenje zubnog kamenca i pjeskarenje zuba spada u neinvazivne, potpuno sigurne i bezbolne postupke čišćenja zuba koji su potrebni za redovno održavanje oralne higijene.

Čišćenje zubnog kamenca podrazumijeva uklanjanje svih naslaga na zubima: kamenac, plak, ali i pigmentacije od hrane i pušenja. U našem centru koristimo ultrazvučni aparat uz pomoć kojeg se ovaj postupak obavlja brzo i bezbolno, a nakon uklanjanja kamenca pristupa se i poliranju zuba, kako bi imali sjajan i blistav izgled.