O nama

Stomatološki – specijalistički centar „Kostadinović“ predstavlja savremeno opremljen stomatološki centar koji nudi sve usluge iz oblasti stomatologije na jednom mjestu.

Kontakt

Jovana Dučića 26, Banja Luka

+387 51 963 200

stom.kostadinovic@gmail.com

Estetska stomatologija

Ako vam je potrebna dodatna pomoć kako biste postigli osmijeh kakav ste oduvijek željeli, mi smo tu da vam pružimo najbolje usluge i da vam pomognemo da to i ostvarite.

Estetska stomatologija je grana stomatologije koja je posljednjih godina doživjela revolucionarni napredak, pa je sve ono što je nekada bilo nezamislivo danas ostvarivo. U našoj stomatološkoj ordinaciji možete ispraviti razne estetske nedostatke zuba i dobiti zdrav i lijep osmijeh.

Izbjeljivanje zuba

Šta je to izbjeljivanje zuba?

Izbjeljivanje zubi je potpuno bezbolan postupak uklanjanja smeđih i žutih mrlja nastalih zbog raznih uticaja, kao što su starenje, hemijska oštećenja, konzumiranje lijekova, kafe, čaja, cigareta ili zbog genetike. Danas je izbjeljivanje zuba  jedan od najtraženijih zahvata u estetskoj stomatologiji, a u našem stomatološkom centru za manje od dva sata dobićete bjelje i svjetlije zube.

Da li je prirodno izbjeljivanje zubi efektno kao i u stomatološkoj ordinaciji?

Odgovor je jasan. Jedino izbjeljivanje zuba u stomatološkoj ordinaciji daje dobar i vidljiv rezultat odmah nakon završetka. Iako danas nailazimo na razne savjete za izbjeljivanje zuba u vidu „recepata“ koje možete napraviti u kućnoj varijanti, ili razni preparati koji se naručuju putem interneta kao što su razne paste za zube, trakice, gelovi ili olovke za izbjeljivanje, malo ko je upućen u njihovo sumnjivo djelovanje i štetne posljedice koje može izazvati izbjeljivanje bez konsultacije sa stručnim licem, odnosno stomatologom.

Da li je štetno izbjeljivanje zuba?

Pitanje koje najviše muči sve one koji žele da urade ovaj tretman je upravo koliko je štetno izbjeljivanje zuba. Dosadašnja praksa je pokazala da ne postoje dokazi koji upućuju na štetnost izbjeljivanja, pa čak ni ako se izbjeljivanje ponavlja više puta, ali samo ako to radi stručna osoba, odnosno vaš stomatolog.

Koliko košta izbjeljivanje zuba?

Cijena varira u zavisnosti od broja tretmana koji su neophodni kako biste dobili bjelinu koju želite, ali mi smo tu da vas posavjetujemo, odgovorimo na sva vaša pitanja i pronađemo najpovoljnije rješenje.

Viniri (kompozitne fasete)

Poznate kao ljuspice za zube, viniri predstavljaju tanak sloj materijala (keramike ili kompozita) koji prekriva vidljive površine zuba dajući ljepši oblik i boju te doprinosi sveukupnom izgledu.

Sa kompozitnim fasetama za samo jedan dan možete imati savršen i blistav osmijeh, a najviše se preporučuju kod diskoloracije, razmaknutih zuba (dijastema) i ostalih nepravilnosti oblika i položaja zuba.

Pored vinira usluge koje nudimo su: fiberglas kočići (kompozitni kočići) i kompozitne nadogradnje.

Fiberglas kočići se koriste kako bi se spriječio nastanak frakture zuba, kao i da se postigne ojačanje endodontski liječenog zuba. Kompozitni kočići se mogu primjeniti kod pacijenata svih uzrasta.

Kompozitna nadogradnja je tehnika rekonstrukcije zuba koja ima za cilj da se postigne prirodni izgled zuba tokom zatvaranja prostora ili prekrivanja oštećenja. Može se primjenjivati i kod frakture zuba.

Retineri

Aparatić za zube vam više nije potreban i konačno ste dočekali kraj terapije. Ali, skidanje aparatića ne znači zapravo kraj nego početak kraja. Nakon skidanja fiksnog aparatića za zube neophodno je određen vremenski period nositi tzv. retinere.

Riječ je o ortodontskim napravama koje imaju za funkciju da pomjerene zube zarže u novom položaju, spriječe njihovo dalje pomjeranje ili da ih vrate u prvobitan položaj.

Retineri mogu biti fiksni i mobilni. Mobilni retineri, poznatiji i kao zaštitnici ili folije, mogu se koristiti i kod osoba koje imaju probleme sa škripanjem zubi tj. bruksizmom.