O nama

Stomatološki – specijalistički centar „Kostadinović“ predstavlja savremeno opremljen stomatološki centar koji nudi sve usluge iz oblasti stomatologije na jednom mjestu.

Kontakt

Jovana Dučića 26, Banja Luka

+387 51 963 200

stom.kostadinovic@gmail.com

Izbjeljivanje zuba – postupak, sredstva, cijena tretmana

Redovni stomatološki pregledi pomažu u održavanju dobrog oralnog zdravlja i sprečavanje razvoja bolesti.

Šta je to izbjeljivanje zuba?

Izbjeljivanje zuba je potpuno bezbolan postupak uklanjanja smeđih i žutih mrlja nastalih zbog raznih uticaja, kao što su starenje, hemijska oštećenja, konzumiranje lijekova, kafe, čaja, cigareta ili zbog genetike. Danas je izbjeljivanje zuba  jedan od najtraženijih zahvata u estetskoj stomatologiji, a u našem stomatološkom centru za manje od dva sata dobićete bjelje i svjetlije zube.

Da li je prirodno izbjeljivanje zuba efektno kao i u stomatološkoj ordinaciji?

Odgovor je jasan. Jedino izbjeljivanje zuba u stomatološkoj ordinaciji daje dobar i vidljiv rezultat odmah nakon završetka. Iako danas nailazimo na razne savjete za izbjeljivanje zuba u vidu „recepata“ koje možete napraviti u kućnoj varijanti, ili razni preparati koji se naručuju putem interneta kao što su razne paste za zube, trakice, gelovi ili olovke za izbjeljivanje, malo ko je upućen u njihovo sumnjivo djelovanje i štetne posljedice koje može izazvati izbjeljivanje bez konsultacije sa stručnim licem, odnosno stomatologom.

Da li je štetno izbjeljivanje zuba?

Pitanje koje najviše muči sve one koji žele da urade ovaj tretman je upravo koliko je štetno izbjeljivanje zuba. Dosadašnja praksa je pokazala da ne postoje dokazi koji upućuju na štetnost izbjeljivanja, pa čak ni ako se izbjeljivanje ponavlja više puta, ali samo ako to radi stručna osoba, odnosno vaš stomatolog.

Koliko košta izbjeljivanje zuba?

Cijena varira u zavisnosti od broja tretmana koji su neophodni kako biste dobili bjelinu koju želite, ali mi smo tu da vas posavjetujemo, odgovorimo na sva vaša pitanja i pronađemo najpovoljnije rješenje.

Komentariši