O nama

Stomatološki – specijalistički centar „Kostadinović“ predstavlja savremeno opremljen stomatološki centar koji nudi sve usluge iz oblasti stomatologije na jednom mjestu.

Kontakt

Jovana Dučića 26, Banja Luka

+387 51 963 200

stom.kostadinovic@gmail.com

ClearCorrect – Nevidljivi aparatić za ispravljanje zuba

U svijetu ortodoncije prozirni aparatići su napravili pravu malu revoluciju novijeg datuma. Njihove tri najveće prednosti ogledaju se u tome što su: veoma učinkoviti, jednostavni za nositi i nevidljivi.  Upravo treća stavka “nevidljivi” jeste zapravo prva omiljena prednost ovih aparata kod većeg broja korisnika, jer kako navode tako se manje osjećaju nelagodno i nemaju osjećaj da su prinuđeni da izađu iz zone svog komfora.

ClearCorrect aparatić pokazao se kao najbolja varijanta koja čuva samopouzdanje, vraća osmijeh na lice bez imalo suzdržavanja i dovodi izgleda zuba u željeno stanje.

Pravilno nošenje ClearCorrect aparata

ClearCorrect aparati izrađuju od prozirnih alignera i posebno se rade za svakog pacijenta, tačnije po jedan za svaku fazu pomicanja zuba. Preporučuje se nošenje ovih aparata od 20 do 22 sata dnevno, a obavezno se skidaju tokom jela i oralne higijene zuba.

Za ovu vrstu aparatića potrebna je samodisciplina kako bi terapijom postigli željeni uspjeh u predviđenom vremenu. A, predviđeno vrijeme za postizanje odličnih rezultata jeste period od 12 mjeseci.

ClearCorrect terapija 

Prvi korak da se pristupi ovom načinu ispravljanja zuba jeste odluka.

Drugi korak je posjeta stomatologa, u našem slučaju pregled i 3D kompjutersko snimanje zuba u Stomatološkom – specijalističkom centru Kostadinović, kako bismo utvrdili činjenično stanje.

Treći korak, izrada plana  i programa terapije, gdje imate mogućnost vidjeti svoj budući osmijeh.

Četvrti korak jeste izrada alignera (udlaga). Preporuka od početka nošenja pa nadalje jeste da se aligneri mijenjaju svake dvije sedmice, kako bi ravnanje zuba teklo po planu.

Peti korak podrazumjeva postavljanje alignera u ordinaciji, jer se na njih stavljaju kompozitni oslonci, koji vrše blagi pritisak kako bi se zubi pomjerili u željenom smjeru.

Preporuka je da se kontrola radi svaka dva mjeseca.

Proizvođač CleanCorrect aparata

Zvanični proizvođač ovog fenomelanog ortodonskog proizvoda je Straumann Grupa. Kompanija koja ima dugu tradiciju proizvodnje visokokvalitetnih proizvoda u domenu  stomatologije.

Napomena: Ravni zubi ne znače samo sa aspekta estetskog izgleda, oni su bitni i kod čuvanja zdravlja naših zuba i svakako da u tom slučaju imaju i bolju funkciju. Loše poredani ili krivi zubi mogu ometati funkciju ugriza, brže se troše i skloniji su pojavi karijesa.

Zakažite svoj pregled ovdje i mislite na vrijeme o zdravlju vaših zuba.

Komentariši